«Δημήτριος Κυριακός: Ο αρχιτέκτονας των εμβληματικών νεοκλασικών του Μεγάλου Κάστρου»

Image
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 11:57
 
Εκδήλωση από τον «Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου»

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» πραγματοποιεί εκδήλωση-αφιέρωμα στον σπουδαίο αρχιτέκτονα Δημήτριο Κυριακό, με θέμα «Δημήτριος Κυριακός: Ο αρχιτέκτονας των εμβληματικών νεοκλασικών του Μεγάλου Κάστρου», την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19.00, στη Δημοτική Αίθουσα «Μ. Καρέλλης» (οδός Ανδρόγεω 2, 2ος όροφος).
Σκοπός του αφιερώματος είναι να αποδοθεί φόρος τιμής στον χαρισματικό δημιουργό ο οποίος, με το πρωτοποριακό του έργο στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, δημιούργησε εμβληματικά κτίρια συμβάλλοντας καθοριστικά στο να αποκτήσει το Ηράκλειο χαρακτηριστικά ευρωπαϊκής πόλης.

Πρόγραμμα
Χαιρετισμοί
Εισήγηση: Μαίρη Παχιαδάκη-Πρόεδρος «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου»
Ομιλίες: Γεωργία Ε. Ηλιάκη-Αναστηλώτρια
Ηρακλής Πυργιανάκης-Αρχιτέκτονας/Μηχανικός
Η καθηγήτρια πιάνου Λίλυ Δάκα θα μιλήσει για την κόρη του Δημήτριου Κυριακού, Ρένα, διεθνώς αναγνωρισμένη πιανίστρια και θα παρουσιάσει μουσικά της κομμάτια.
Παράλληλα, στο φουαγιέ της αίθουσας, θα λειτουργεί έκθεση με σχέδια και φωτογραφίες χαρακτηριστικών κτιρίων που δημιούργησε ο Δημήτριος Κυριακός. Αρχείο-Επιμέλεια: Ηρακλής Πυργιανάκης. Οργάνωση Έκθεσης: Μαρίζα Χριστάκη. Στη συνέχεια, η έκθεση θα μεταφερθεί στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου, 11-16 Μαρτίου 2024.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Post
Post
Post
Post
Post
Post
Post
Post