ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Post

Κατερίνη: “Γαστρονομικό φεστιβάλ του βουνού και του δάσους” σήμερα και αύριο στο Ελατοχώρι

Μια μοναδική γαστρονομική γιορτή & εμπειρία γεύσεων – αρωμάτων αναμένεται να αποτελέσει το «Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους», το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο Σά

Σάββατο 19.10.2024
Post

Έρχεται στη ΔΕΘ η Food & Drinks International Expo by Detrop

Mε μια νέα διεθνοποιημένη εκθεσιακή προσέγγιση στη γαστρονομία, που δημιουργεί την καλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία για εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες, η Food & Drinks International Expo by De

Δευτέρα 14.10.2024
Post

Το Διεθνές Βραβείο «Κρήτη. Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» στην περιφέρεια Κρήτης (vid)

«Η γαστρονομία είναι μια επένδυση που κάνουμε ως Περιφέρεια για το μέλλον μαζί με όλους τους φορείς της Κρήτης», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο της τ

Τετάρτη 09.10.2024
Post

14η γευσιγνωσία στο Απεσωκάρι Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς για την ανάδειξη των παραδοσιακών γεύσεων και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απεσωκαρίου, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024

Τετάρτη 28.08.2024
Post

Η Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026 (vid)

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε την ένταξη της Κρήτης, στις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης. Το ν

Τρίτη 13.08.2024
Post

Ταβέρνα στα Καλουδιανά του Νομού Χανίων ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδος για το 2024 (vid, pics)

Το project The Best Food in Greece μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας thebestfood.gr, επιλέγει, καταγράφει, προβάλει, αναδεικνύει, αξιολογεί, ελέγχει και βραβεύει τα καλύτερα καταστήματα εστίασης, με αυ

Σάββατο 03.08.2024
Post

10ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης την Κυριακή 4 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στην Πολυθέα Πεδιάδας

H γευστική παράδοση της Κρήτης, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού μας, αποτελεί το σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας. Ο Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κο

Τρίτη 30.07.2024
Post

Το επιτυχημένο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «βεγγερίζει» στις Κάτω Ασίτες την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Κοινότητα Κάτω Ασιτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Ασιτών «Το Γοργολαΐνι», διοργανώνει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στις Κάτω Ασίτες στις 19 Ιουλίου

Παρασκευή 19.07.2024
Post

Ξεκινάει τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου η Γιορτή Κρητικής Διατροφής 2024 με συμμετοχή αντιπροσωπευτικών της κρητικής διατροφής και χειροτεχνίας επιχειρήσεων του Ρεθύμνου και της Κρήτης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο πλαίσιο της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής» πραγματοποιείται έκθεση τοπικών προϊόντων, στην οποία συμμετέχουν Κρητικοί παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα (ελα

Πέμπτη 27.06.2024
Post

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Σάββατο 20.04.2024
Post

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Παρασκευή 19.04.2024
Post

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Παρασκευή 19.04.2024
Post

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Τετάρτη 10.04.2024
Post

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Παρασκευή 05.04.2024
Post

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Δευτέρα 01.04.2024
Post

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Πέμπτη 28.03.2024
Post

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Πέμπτη 28.03.2024
Post

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Πέμπτη 21.03.2024
Post

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω

Τρίτη 19.03.2024
Post

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού, Prowein Trade fair με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Η PROWEIN αποτελεί

Παρασκευή 15.03.2024
Post

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για 16η χρονιά η διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» σε Ηράκλειο και Χανιά, με πλήθος οινόφιλων και επαγγελματιών να τιμούν τον οινοπαραγωγικό κλ

Παρασκευή 15.03.2024
Post

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Περιφέρεια Κρήτης στην έκθεση FOOD EXPO 2024

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, η μοναδικότητα των προϊόντων της και ο επαγγελματισμός των επιχειρηματιών κέρδισαν τις εντυπώσεις στην έκθεση FOOD EXPO 2024 που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακ

Πέμπτη 14.03.2024
Post

Η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» στα Χανιά

Οι οινοποιοί της Κρήτης για 16η ΧΡΟΝΙΑ ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά» στα Χανιά, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Πε

Δευτέρα 19.02.2024
Post

Συνεχίζονται οι αιτήσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κρητική Διατροφή και Αριστεία στη Φιλοξενία» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης

Συνεχίζονται οι αιτήσεις της πρόσκλησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κρητική Διατροφή και Αριστεία στη Φιλοξενία», που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική

Πέμπτη 15.02.2024
Post

Πάνκεικ κολοκύθας

Υλικά 1 φλ. τσαγιού γάλα 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας 2 μεγάλα αυγά 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο 1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη 1 κ. σ. σκόνη εσπρ

Παρασκευή 09.02.2024
Post

Σαλάτα του καίσαρα με ζυμαρικά

Υλικά 2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1/3 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη 3/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη, μοιρασμένο 1/2 κιλό ζυμαρικά fusilli 3 αντζούγιες, ψιλοκομμένες 3/4 φλ. τσαγι

Πέμπτη 08.02.2024
Post

Σπιτική μπουγάτσα με κρέμα

Υλικά 400- 450 γρ. φύλλο κρούστας 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο 200 γρ. ζάχαρη 1 κιλό γάλα 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 αυγά 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας Αλεσμένη κανέλα και ζάχαρη άχνη,

Τετάρτη 07.02.2024
Post

Ιταλική σούπα με κεφτέδες

Υλικά 500 γρ. κεφτεδάκια μαγειρεμένα 3 φλ. τσαγιού νερό 420 γρ. ντομάτες σε κύβους 420 γρ. ζωμό βοδινού 1 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα 2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα λαχανικά (της επιλογής σας) 1 φλ.

Τρίτη 06.02.2024
Post

Σουβλάκια με μίνι κεφτεδάκια

Υλικά 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1/3 φλ. τσαγιού φρυγανιά 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου 1/2 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο μαϊντανό 1/4 κ. γλ. απο

Δευτέρα 05.02.2024
Post

Μάφινς με γεύση μπανάνα και καρύδα

Υλικά 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλ. τσαγιού λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1/4 κ. γλ. αλάτι 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού 1 φλ. τσαγιού πολτοποιημέ

Παρασκευή 02.02.2024
Post

Εύκολη σπανακοτυρόπιτα

Υλικά 120 γρ. σπανάκι, βρασμένο 70 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 100 γρ. γιαούρτι 3 αυγά 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο σ

Τετάρτη 31.01.2024
Post

Πέννες με πέστο και γαρίδες

Υλικά 400 γρ. πέννες 500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά 200 γρ. πέστο βασιλικού 1/4 κ. γλ. αλάτι 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι 1/2 φλ. τσαγιού φλούδες παρμεζάνας Εκ

Τρίτη 30.01.2024
Post

Αλμυρό cheesecake

Υλικά 150 γρ. παξιμάδια 45 γρ. αμύγδαλα 2 κ. σ. ελαιόλαδο 2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Μια πρέζ

Δευτέρα 29.01.2024
Post

Μους λεμόνι με τριμμένο μπισκότο

Υλικά 1 πακέτο μπισκότα Digestive, θρυμματισμένα, και επιπλέον για το γαρνίρισμα 360 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη Χυμό από 1 λεμόνι 1 πρέζα αλάτ

Παρασκευή 26.01.2024
Post

Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Υλικά 1 κολοκύθα, περίπου 1,5-2 κιλά (κρατήστε τους σπόρους -φρυγανίστε τους σε στεγνό τηγάνι για το σερβίρισμα) 2 κ. σ. αλεσμένο κόλιανδρο 2 κ. σ. αλεσμένο κύμινο 1/2-1 κ. γλ. νιφάδες ή σκόνη τ

Πέμπτη 25.01.2024
Post

Συνταγή για υγιεινό carrot cake

Υλικά ½ μπανάνα 2 αυγά 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 120γρ. Μέλι 60ml. γάλα 200γρ. βρώμη αλεσμένη ½ κ.γ. μπέικιν σόδα 1/2κ.γ. αλάτι 2κ.γ. κανέλα ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

Τετάρτη 24.01.2024