Τα 6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σκουπίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα

Image
ΣΤΟ ΦΑΚΟ ΜΑΣ Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 14:57
 
Το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα δεν είναι και το πιο ευχάριστο για οποιαδήποτε νοικοκυρά! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάζουμε συχνά πυκνά σκούπα για να διατηρούμε καθαρό και τακτοποιημένο το σπίτι! Εκτός από την τακτικότητα στο σκούπισμα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου βάζουμε ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψουμε τις ζημιές τις οποίες κάνουμε! Υπάρχουν όμως πράγματα τα οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σκουπίζουμε με την ηλεκτρική μας σκούπα εάν δεν θέλουμε να μειωθεί η διάρκεια ζωής της και να μειωθεί η ποιότητα λειτουργίας της. Ας δούμε 5 πράγματα που δεν πρέπει να σκουπίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα!

θραύσματα γυαλιού

Όταν σπάσει οποιοδήποτε γυαλί η πρώτη κίνηση η οποία κάνουμε είναι να τα μαζέψουμε με το σκουπάκι χειρός ή την ηλεκτρική σκούπα Προσπαθούμε να το καθαρίσουμε, αλλά μεγάλα κομμάτια γυαλιού μπορεί να καταστρέψουν την σακούλα της ηλεκτρικής σας σκούπας. Γι’ αυτό σκεφτείτε το την επόμενη φορά πώς θα σκουπίσετε τα σπασμένα γυαλιά! Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπίσει όλα τα κομμάτια του γυαλιού, μπορείτε να πάρετε μία φέτα ψωμιού και ότι γυαλί υπάρχει θα κολλήσει επάνω του!

υγρός καφές

Όταν χύνετε τον υγρό καφέ που έχει συσσωρευτεί στο φίλτρο της καφετιέρας σας, μην τρέχετε αμέσως στην ηλεκτρική σκούπα. Επειδή ο υγρός καφές μπορεί να φράξει τον σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας, να καταστρέψει τον κινητήρα και να δημιουργήσει μούχλα μέσα στο μηχάνημα. Αυτό φυσικά συμβαίνει με όλα τα υγρά, τα οποία πρώτα πρέπει να τα σκουπίζουμε με ένα πανάκι και μετά να βάζουμε ηλεκτρική σκούπα!

στάχτη

Έχει πέσει στάχτη από το τζάκι στο πάτωμα ή έπεσε το τασάκι που ήταν γεμάτο με αποτσίγαρα; Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα! Όταν ρουφάτε τη στάχτη στην ηλεκτρική σκούπα, τα σωματίδια απελευθερώνονται πίσω στον αέρα από το πίσω μέρος της ηλεκτρικής σκούπας, δηλαδή στο σπίτι σας.

μακιγιάζ

Αγαπημένες μου φίλες, και σε ποια δεν έχει τύχει να πέσει η πούδρα στο πάτωμα, να ανοίξει και να κάνει χάλια είτε το χαλί είτε το δάπεδο. Τη στιγμή που χύνεται η πούδρα, το ρουζ ή η σκιά ματιών σας, η ζωή σας φεύγει. Δεν τα καθαρίζουμε όμως με την ηλεκτρική μας σκούπα. Τα υλικά του μακιγιάζ μπορεί να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους όταν λιώνουν μέσα στο μηχάνημα.

φύλλα φυτών

Μπορεί το πιο εύκολο και το πιο άμεσα όταν πέφτουν φύλλα στο πάτωμα να είναι να τα σκουπίσετε με την ηλεκτρική όμως θέλει προσοχή γιατί αυτή η κίνησή σας μπορεί να φράξει το μηχάνημά σας.

πολλές τρίχες

Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα κανονικής ποσότητας μαλλιών δεν είναι πρόβλημα, αλλά σε περίπτωση υπερβολικής ποσότητας τρίχας μπορεί να προκληθεί απόφραξη των σωλήνων. Γι’ αυτό λοιπόν όταν δούμε τούφες από τρίχες καλό είναι να τις μαζέψουμε με το χέρι και στη συνέχεια να βάλουμε ηλεκτρική σκούπα!