Υλικά
½ μπανάνα
2 αυγά
1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
120γρ. Μέλι
60ml. γάλα
200γρ. βρώμη αλεσμένη
½ κ.γ. μπέικιν σόδα
1/2κ.γ. αλάτι
2κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
200γρ. τριμμένο καρότο
μερικά καρύδια προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ θα προσθέσεις την μπανάνα την οποία θα λιώσεις πάρα πολύ καλά με ένα πιρούνι και στη συνέχεια θα προσθέσεις τα αυγά, τη βανίλια, το μέλι και το γάλα και θα ανακατέψεις καλά. Σε ένα δεύτερο μπολ θα προσθέσεις υπόλοιπα υλικά σου, εκτός από το καρότο, και θα τα αναμείξεις. Μόλις το κάνεις θα τα προσθέσεις σιγά – σιγά στο πρώτο μπολ ενώ παράλληλα ανακατεύεις. Ύστερα πρόσθεσε και το καρότο και ανακάτεψε μια τελευταία φορά. Βάλε το μείγμα σου σε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ, ή σε ένα ταψάκι στο οποίο έχεις βάλει μια λαδόκολλα. Από πάνω αν θέλεις μπορείς να βάλεις τα καρύδια. Ψήσε το κέικ για 30 λεπτά στους 180 C.
Ενώ ψήνεται το κέικ μπορείς να φτιάξεις τη γαρνιτούρα την οποία θα φτιάξεις με 200γρ.γιαούρτι, ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και 2κ.σ. μέλι. Πριν το βάλεις από πάνω από το κέικ άφησε το να κρυώσει καλά.
Ένα κομμάτι κέικ έχει 198 θερμίδες, 5.8γρ. πρωτεΐνης και 12γρ. ζάχαρης σε αντίθεση με ένα συσκευασμένο κέικ που έχει περίπου 260 θερμίδες, 2.6γρ. πρωτεΐνης και 23γρ. ζάχαρης!